Home

Nieuws

Dahliaseizoen loopt ten einde

Lisse - Het seizoen waarin kwalitatief hoogwaardige dahlia’s kunnen worden aangeboden op de wekelijkse bloemenkeuringen bij de CNB in Lisse loopt nu snel af.

Maandag werd de derde speciale keuring gehouden en zijn er nog inzendingen voor de houdbaarheidskeuring, maar met name de dahlia’s die van buiten komen dragen duidelijk de sporen van de slechte weersomstandigheden die ze hebben moeten doorstaan.

Desalniettemin staat er een leuk sortiment in de keuringszaal. Onder andere van de firma Van der Vlugt die goed tevoorschijn schijn komt met de Dahlia ‘Happy Butterfly’ (foto). Een oranje/bruine Dahlia uit het zogenoemde Butterfly sortiment met een bloemvorm als die van dahlia’s uit het Waterlily segment.

Van der Vlugt showt tevens de kleine witte D. ‘Vanilla’, de paarse D. ‘Pink Butterfly’ en de licht purperen D. ‘Ocean Bird’. Henk van Eeuwijk is er in geslaagd om een redelijk breed sortiment te showen, waaruit eens te meer blijkt dat er dahlia’s zijn in veel types, uitstraling en kleur. Prachtig van bloemvorm is de spierwitte Dahlia uit het decoratieve sortiment ‘Lady Nathalie’.

Mooi is ook de vorm van de donkerrode boldahlia ‘Jesse G’ en indrukwekkend de diepgele dahlia uit het cactus segment D. ‘Gryson’s Yellow Spider’. Van Eeuwijk en Van der Vlugt showen nog meer cultivars, die de gehele week in de keuringszaal te bezichtigen zijn. Evenals de verversing van de inzending Nerine van de Maatschap Veredeling Nerine.

Naast de al enkele weken in de zaal in volle bloei staande Nerine zijn dat nu ook een rode en zalmkleurige zaailing uit Nerine Elegance en zaailingen uit Nerine Belladonna. Dat ook deze nieuwelingen nog geruime tijd in de keuringszaal te bezichtigen zijn staat wel vast, want de houdbaarheid van dit product is enorm.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.