Home

Nieuws 265 x bekeken

Dahlia’s leveren in op prijs

Aalsmeer – Voor dahlia’s is vorige week op de bloemenveilingen iets minder betaald dan in de voorgaande periode.

Ruim 1,2 miljoen dahlia’s werden die week op de vestigingen van FloraHolland aangevoerd. Een toename met 8 procent ten opzichte van een week eerder en 10 procent minder dan vorig seizoen.

Desondanks liggen de prijzen van gemiddeld € 0,14 nu een cent lager dan een week eerder en ook dan vorig seizoen. Uitschieters naar boven waren er echter ook. Sommige cultivars gingen zelfs tot boven een euro per steel. De 3,5 miljoen stuks aangevoerde grootbloemige gladiolen gingen voor gemiddeld € 0,15 van de hand, hetgeen ruim een cent hoger is dan een week eerder.

In de loop van de veilingweek steeg de prijs tot gemiddeld ruim 20 cent. Of dit niveau kan worden vastgehouden zal mede afhangen van de weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende (geringere) aanvoer.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.