Home

Nieuws 263 x bekeken

'Daadkracht nodig voor regels landbouwverkeer'

Rotterdam - Veel wegen zijn nog niet goed ingericht voor landbouwverkeer. Ook moet de kogel eens door de kerk wat betreft het trekkerrijbewijs, het kenteken voor landbouwvoertuigen en de verhoogde snelheid.

Dit zei Karla Peijs, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland woensdag op het congres van Cumela Nederland naar aanleiding van het 75-jarig jubileum. Volgens Peijs is het onbegrijpelijk dat in Nederland landbouwvoertuigen de openbare weg op mogen, zonder kenteken, goede verlichting en spiegels en bestuurd door vaak jonge mensen zonder trekkerrijbewijs.

Per jaar zijn er 1.500 ongevallen waarbij landbouwvoertuigen betrokken zijn. Hierbij vallen jaarlijks gemiddeld 16 doden en 100 zwaar gewonden.

Peijs hoopt dat de politiek de ernst van verkeersveiligheid rondom landbouwvoertuigen in gaat zien en zich daadkrachtiger gaat inzetten hiervoor.

Landbouwverkeer is een belangrijk onderdeel voor Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor grond, groen en infra die haar 75-jarig jubileum viert in Rotterdam. Naast Peijs spreken ook Bernard Wientjes (VNO-NCW), Dirk Duijzer (Rabobank) en Dick Klok en Hannie Zweverink (Cumela Nederland).

Of registreer je om te kunnen reageren.