Home

Nieuws

DTZ: behoorlijke animo voor glasveiling

Amsterdam – Volgens veilingmakelaar DTZ Zadelhoff is er al behoorlijk wat belangstelling getoond voor de geveilde glastuinbouwbedrijven in de regio’s Oostland, Westland, Koekoekspolder en Noord-Limburg.

Dat maakt de veilingmakelaar op uit het aantal toegangsaanvragen voor de veiling, die de afgelopen weken zijn binnengekomen. De veiling is woensdag begonnen en sluit donderdag.

Ook bij de kijkdagen zouden behoorlijk wat belangstellenden zijn geweest. Volgens veilingbeheerder Robert Kat komt de interesse van verschillende type kopers. ”Er zijn bedrijven bij die een kas willen kopen om weer te verhuren, er zijn tuinders bij, maar ook oud-ijzerboeren die de kas willen slopen en de ijzeropbrengst willen incasseren.”

De veilingmakelaar verwacht dat er bij de biedingen tot het laatste moment gewacht zal worden. Daarbij geldt dat bij een bod rond de sluitingstermijn vijf minuten aan de veilperiode worden toegevoegd.

Bij de veiling geldt verder de bepaling dat verkopers het kavel kunnen gunnen aan de hoogste bieder. In theorie betekent dit dat de hoogste bieder de verkoop geweigerd kan worden, daar moeten wel gegronde redenen voor zijn.

In het geval waarbij sprake is geweest van een faillissement moet de rechter-commissaris toestemming geven voor de verkoop. ”Die kijkt of er een redelijk bedrag is betaald en over er voldoende animo is geweest”, aldus Kat.

In de praktijk zullen de kavels gewoon aan de hoogste bieder verkocht worden, is de inschatting van Kat. ”De verwachting is niet dat er na donderdag ineens meer zal worden betaald.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.