Home

Nieuws 213 x bekeken

DR weer bevoegd om meststoffenboetes op te leggen

Den Haag – Dienst Regelingen (DR) is weer bevoegd bestuurlijke boetes op te leggen met betrekking tot het Uitvoerings-besluit meststoffenwet en de Uitvoeringsregeling meststoffenwet.

In 2009 is een artikel in de Meststoffenwet onbedoeld gewijzigd waardoor de formele grondslag voor het opleggen van bestuurlijke boetes was verdwenen. De wetgeving is nu gerepareerd waardoor de bevoegdheid om te beboeten weer hersteld is voor overtredingen begaan vanaf 21 september 2011.

Het gaat dan om boetes voor bijvoorbeeld het niet tijdig inzenden van de VDM-gegevens, het niet naleven van de voorschriften rond bemonsteren, wegen en analyseren van de mestvrachten, het correct en tijdig opmaken van een VDM of een VZC.

Of registreer je om te kunnen reageren.