Home

Nieuws 173 x bekeken

D66 wil apart gerechtshof voor milieuzaken

Straatsburg – D66 pleit voor de oprichting van een internationaal milieugerechtshof. Dat zou zich moeten buigen over de naleving van internationale afspraken op het gebied van duurzaamheid, milieu en grondstoffengebruik.

Volgens europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy wordt er te weinig gebruik gemaakt van de Milieukamer van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. ”Net als mensenrechten is het recht op een schoon milieu en het belang van het behoud van planten en dieren universeel”, zegt hij.
Gerbrandy hoopt dat dit plan voor een milieugerechtshof wordt opgepikt door de deelnemers aan de VN-Duurzaamheidsconferentie in juni volgend jaar. Donderdag debatteert het Europees Parlement hierover.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.