Home

Nieuws

Crediteuren verliezen tegoed komkommerbedrijf

Kampen – Crediteuren van het failliete komkommerbedrijf Ambo Valentes uit Kampen zullen geen opbrengst uit de verkoop van het bedrijf ontvangen. Dat verwacht curator Marcel Teunis.

”De hypotheek van de Rabobank is zo hoog dat de opbrengst van de verkoop naar de bank zal gaan.” De Rabobank heeft 4 miljoen euro uitstaan in het bedrijf dat in de zomer failliet ging.
Hoe hoog het overige crediteurenbedrag is, kan Teunis nog niet zeggen. Bij de crediteuren zit ook telersvereniging Best Growers Benelux en afzetkoepel Kompany, maar ook transportleveranciers hebben rekeningen uitstaan bij het bedrijf.
Curator Teunis laat de onderhandeling met potentiële kopers nu tijdelijk over aan de Rabobank. Deze bank verzocht eerst met klanten uit het eigen bestand te overleggen over mogelijke verkoop van de kavel in de Koekoekspolder.
Het bedrijf wordt mogelijk toch aangesloten op het aardwarmtenetwerk van Greenhouse Geopower. Teunis denkt dat een akkoord daarover mogelijk is. Dat kan de waarde van het bedrijf verhogen, denkt hij. ”Die meerwaarde komt wel ten goede van de Rabobank.” Daarover heeft de curator de laatste weken onderhandeld met verschillende partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.