Home

Nieuws

Cramer (PvdA) krijgt Duurzaam Lintje

Den Haag – Oud minister Jacqueline Cramer (milieu, PvdA) heeft dinsdag een zogenoemd Duurzaam Lintje ontvangen. Zij kreeg die onderscheiding tijdens een bijeenkomst in de Oude Zaal van de Tweede Kamer voor haar inzet als wetenschapper en bewindspersoon voor een duurzame samenleving.

Met steun van onder meer Rabobank, Syntens en GasTerra wordt elk jaar op de eerste dinsdag in september Duurzame Dinsdag georganiseerd. Personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de belangen van natuur en milieu krijgen dan een lintje uitgereikt. Behalve Cramer werden dit jaar onder meer biochemicus Chris Dutilh, ontwerpster Claudy Jongstra en milieu-adviseur Folkert van der Molen onderscheiden.

Cramer werd in 2007 minister in het vierde kabinet Balkenende. In die rol sloot zij verschillende klimaatakkoorden met het bedrijfsleven, waaronder de agrarische sector. Daarvoor werkte zij als hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht. Ook was zij acht jaar kroonlid van de Sociaal-Economische Raad.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.