Home

Nieuws

Copa wil Europese waarborg voedselzekerheid

Brussel – De Europese koepel van landbouworganisaties en coöperaties vindt dat in het toekomstig landbouwbeleid de voedselzekerheid moet worden gewaarborgd.

Copa Cogeca vindt dat voorzitter Jose Barroso van de Europese Commissie moet zorgdragen dat de hervormingen van het landbouwbeleid de voedselvoorziening in Europa en de wereld niet in gevaar brengen.

Voorzitter Gerd Sonnleiter van Copa zegt dat eerdere hervormingen er voor hebben gezorgd dat de Europese landbouw aan de hoogste standaarden van voedselveiligheid en milieubescherming voldoet. Maar dat is wel ten koste gegaan van de Europese concurrentiepositie, vindt Sonnleiter. ”Nu wil de Europese Commissie in de nieuwe voorstellen het beleid langs dezelfde lijnen voortzetten met invoering van extra beperkingen van de productiviteit en winstgevendheid van de boeren. Er zijn zelfs voorstellen om land uit productie te nemen. Dat is ongehoord in een Europese Unie die voor een economische crisis staat en in een wereld die meer voeding nodig heeft.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.