Home

Nieuws 247 x bekeken

'Consument groter deel inkomen kwijt aan voeding'

Den Haag - Door ontwikkelingen op gebied van koopkracht en grondstoffenprijzen zal een gemiddeld gezin de komende jaren mogelijk meer uitgeven aan voeding.

Dat stelt de koepel voor levensmiddelenbedrijven FNLI in een persbericht, waarin het de nadruk legt op de moeilijke positie van deze bedrijven. De levensmiddelenbedrijven moeten zich opmaken voor zwaar weer. Het verwachte koopkrachtverlies - het derde jaar op rij - van één procent komt bovenop de brede crisis op de financiële markten, het teruglopende consumentenvertrouwen en de aanhoudend hoge grondstofprijzen, stelt directeur Philip den Ouden.

De FNLI noemt het versterken van de concurrentiepositie van de leden belangrijk. Het topsectorenbeleid moet daartoe bijdragen, stelt Den Ouden. De levensmiddelensector in Nederland zorgt er al jaren voor dat het gemiddelde prijspeil van levensmiddelen in Nederland tot de laagste in Europa behoort, stelt Den Ouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.