Home

Nieuws

Circa 4 procent peren met bewaarmiddel Smartfresh

Doetinchem – Het bewaarmiddel Smartfresh doet zijn intrede in de perenbewaring. Volgens fabrikant Agrofresh is nu 3,5 tot 4 procent van de peren behandeld.

Het gaat om partijen Doyenne du Comice en Conference. Smartfresh richtte zijn advertentie-activiteiten deels op deze toepassing. Het gebruik van het middel in met name de Elstar-bewaring heeft de afzet van dit ras duidelijk verlengd. Voor peren kan dit met name de kwaliteit van late partijen verbeteren.

Het middel is uit de testfase, maar telers zullen het eerst willen zien. Verkoopmanager Jan Vernooij: Telers kunnen hiermee richting supermarkten en hun groothandel. We hebben telers geadviseerd partijen te behandelen aan het eind van de pluk met relatief hoge suikergehaltes.”

Bij de lopende appeloogst lijkt de belangstelling voor het middel behoorlijk. De oogst is groot en door de warme maand september wordt relatief rijp geoogst, stelt Vernooij.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.