Home

Nieuws 377 x bekeken 1 reactie

Celstraf dreigt voor aspergeteelster José Janssen

’s-Hertogenbosch – Aspergeteelster José Janssen heeft dinsdag bij een zitting in de rechtbank vier jaar tegen zich horen eisen door het Openbaar Ministerie (OM).

Dat heeft het OM bekendgemaakt. Binnen twee weken wordt bekend welke straf door de rechter wordt opgelegd. De aanklager heeft vier jaar gevangenisstraf geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk en met een proeftijd van twee jaar.

Janssen hoorde deze eis tegen zich uitgesproken, omdat ze verdacht wordt van mensenhandel. Ze zou in de periode van maart tot en met juni 2009 op haar tuinbouwbedrijf in Someren werknemers hebben uitgebuit, onderbetaald en dwangmiddelen hebben toegepast.
Janssen heeft tijdens de zitting ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan de haar tenlaste gelegde feiten.

Janssens advocaat, Theo Linssen, heeft om nietigverklaring van de getuigenissen gevraagd. De verdediging hekelde de rol van burgemeester Alfred Veldman van de gemeente Someren, meldt de Volkskrant. Die zou tegen slachtoffers hebben gezegd dat Janssen onbetrouwbaar was en ex-werknemers hebben afgeraden om terug te keren bij haar nog voordat de ex-werknemers werden gehoord. Om die redenen zouden hun verklaringen nietig moeten worden verklaard en Janssen vrijgesproken, aldus Linssen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ´dagen van meer dan 12 uur´,dat is nog eens een misdaad !
    Ik heb er elke week wel een paar bij, maar ja daar ben je dan ook eigen baas voor zeggen ze.
    De rest van de feiten kan ik niet over oordelen.

    Zents Ruurlo

Of registreer je om te kunnen reageren.