Home

Nieuws

Ceja: promotie landbouwproducten kan niet zonder ondersteuning jonge boeren

Wroclaw – Promotie van Europese land- en tuinbouwproducten kan niet zonder ondersteuning van toekomstige producenten. Die oproep doet voorzitter Joris Baecke van de Europese organisatie voor jonge agrariërs, Ceja, tijdens de informele landbouwraad in het Poolse Wroclaw.

Op de informele landbouwraad spreken de Europese landbouwministers dinsdag over het Europese voorstel voor promotie van land- en tuinbouwproducten.

“Ter ondersteuning van de hoogwaardige Europese landbouwproducten hebben we niet alleen een promotiebeleid nodig. We hebben een sterk landbouwbeleid nodig met speciale aandacht voor de nieuwe generatie boeren, zodat we ook in de toekomst zeker zijn dat de hoogwaardige landbouwproducten worden geproduceerd”, aldus Baecke.

Ceja pleit voor extra steun voor jonge ondernemers via de directe inkomenssteun uit de eerste pijler. Daarmee kunnen de jonge boeren ondersteund worden in de eerste jaren na bedrijfsovername.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.