Home

Nieuws

Cargill haalt opnieuw kalkoenvlees terug

Springdale – Het bedrijf Cargill Meat Solutions haalt bijna 84 ton kalkoenvlees die mogelijk verontreinigd is met Salmonella Heidelberg terug uit de markt.

Dit gebeurt op last van de voedselveiligheidsautoriteiten van het ministerie van landbouw USDA. De bacteriestam waarmee het vlees mogelijk is besmet is dezelfde als waarmee kalkoenvlees afkomstig van Cargill begin augustus besmet bleek te zijn. Nadat er verschillende mensen ziek bleken te zijn geworden haalde Cargill begin augustus 16.000 ton vlees uit de markt.

Bij deze nieuwe uitbraak zijn nog geen ziektemeldingen geweest. Wel is dus gebleken uit onderzoek dat het vlees mogelijk besmet is met dezelfde bacterie. De betreffende bacteriestam is resistent gebleken tegen verschillende antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.