Home

Nieuws

Britten doen onderzoek naar campylobacter

Londen – De Britse Biotechnology and Biological Science Research Council heeft 4,6 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar campylobacter in de voedingsketen.

De ‘onderzoeksraad’ brengt daarmee 12 onafhankelijke projecten op dit gebied onder één paraplu.
Campylobacter veroorzaakt in Engeland en Wales ongeveer 300.000 gevallen van voedselvergiftiging per jaar. Dat kost de economie en de gezondheidszorg zo’n 700 miljoen euro per jaar. De meeste gevallen worden veroorzaakt door besmette kip of kipproducten die niet voldoende worden bereid of leiden tot kruisbesmetting in de keuken.

Het project richt zich vooral op drie aspecten. In de eerste plaats gaat het om de bron van de besmetting op het pluimveebedrijf en methoden om dat tegen te gaan. Daarnaast wordt gekeken naar bestrijding via bio-controle methoden tijdens de verwerking van het vlees en tenslotte bekijken de onderzoekers in welke mate het probleem mogelijk wordt verergerd door de interactie tussen de biologie van de bacterie en van de kip zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.