Home

Nieuws

Britse Tesco in nieuwe prijzenslag

Londen – De grootste Britse supermarkt Tesco heeft een nieuwe prijzenslag aangekondigd.

Tesco wil de prijzen van zo’n drieduizend producten waaronder veel dagelijkse boodschappen permanent verlagen. De onderneming steekt 570 miljoen euro in de operatie.

Tesco is met een marktaandeel van meer dan dertig procent verreweg de grootste van de vijf grote supermarkten in Groot-Brittannie maar verliest de laatste tijd toch langzaam wat terrein. Het bedrijf, ook de derde retailer in de wereld, gaat nu terug vechten met lagere prijzen voor de veel geplaagde Britse consument.

Aan de andere kant hoopt Tesco ook zo’n 350 miljoen te besparen op haar loyaliteitskaarten door de dubbele puntenactie die al maanden loopt stop te zetten. Volgens Tesco waarderen klanten dat soort acties niet voldoende en komen ze zo langzamerhand alleen nog op lage prijzen af.

Of registreer je om te kunnen reageren.