Home

Nieuws 196 x bekeken

Brabant wil regierol in verduurzaming intensieve veehouderij

Den Bosch – De provincie Noord-Brabant wil de komende tijd een nadrukkelijke regisserende en faciliterende rol op zich nemen om er voor te zorgen dat de conclusies van de commissie-Van Doorn worden uitgevoerd.

Van Doorn heeft aanbevelingen gedaan voor verduurzaming van de intensieve veehouderij.

Brabant wil zelf nadrukkelijk deel gaan nemen in de stuurgroep die de regie moet gaan voeren. Dat zegt gedeputeerde Yves de Boer van Ruimtelijke ontwikkeling en Wonen. Daarbij wil de provincie ook de landelijke overheid en de andere provincies betrekken. ”We willen er voor zorgen dat elke partij de hand aan de ploeg slaat, ieder op zijn eigen gebied”, aldus De Boer.
De nationale overheid moet zijn verantwoordelijkheden nemen op zijn gebied, bijvoorbeeld op het punt van volksgezondheid, aldus De Boer. Bedrijven hebben verantwoordelijkheden te nemen bijvoorbeeld op het punt van het gesloten maken van de kringlopen en het welzijn van de dieren en zo hebben alle partijen hun eigen rol.
De Boer wil nog niet zeggen of Daan van Doorn eventueel zelf in is voor de stuurgroepcommissie. ”Hij heeft gezegd dat hij een druk man is. Maar hem kennende wil hij betrokken blijven”, aldus De Boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.