Home

Nieuws 186 x bekeken

Bouw kolencentrale kan toch doorgaan

Groningen – De bouw van de kolencentrale van het energiebedrijf Essent in de Groningse Eemshaven mag doorgaan.

De Raad van State heeft de eis van natuurorganisaties Greenpeace en Natuur en Milieu om de bouw stil te leggen afgewezen. Eerder vernietigde de Raad van State nog de natuurvergunning van de centrale omdat de gevolgen voor bijvoorbeeld de Waddenzee niet geheel in kaart is gebracht.

De komst van de kolencentrale maakt van Nederland een stroomexporterend land, waarmee het voor WKK-bezitters steeds moeilijker wordt hun stroom voor goede prijzen af te zetten.

De Raad van State heeft niet alleen de vergunning voor de centrale eerder afgewezen. Ook het besluit voor de verruiming van de vaargeul naar de Eemshaven is vernietigd. Die is nodig om de grote bulkschepen met steenkool vanaf de Noordzee toegang te geven tot de haven en de centrale van RWE/Essent.

Of registreer je om te kunnen reageren.