Home

Nieuws

Boetes voor trekkerchauffeurs in Duitsland

Nijkerk - Dit jaar zijn al meerdere trekkerchauffeurs in Duitsland beboet voor het rijden zonder rijbewijs met de trekker.

Dat meldt Cumela Nederland. Niet alleen chauffeurs van Cumelabedrijven, ook boeren in het grensgebied worden beboet. Bij controle moet de chauffeur zonder adequaat rijbewijs ter plekke 500 euro afrekenen. Daarnaast krijgt ook de eigenaar van de trekker een boete van 500 euro, totaal dus 1.000 euro.

Duitsland kent twee rijbewijzen voor trekkers en zelfrijdende machines; het L- en T-rijbewijs. Het L-rijbewijs is voor trekkers met een maximum constructiesnelheid van 32 km/u of zelfrijdende machines met een maximum constructiesnelheid van 25 km/u. Het Duitse T-rijbewijs is nodig voor trekkers en werkmaterieel dat 40 km/u of harder rijdt.

Nederland heeft nog steeds geen eigen T-rijbewijs voor trekkers en rijdend werkmaterieel. Het Nederlandse CE-rijbewijs (vrachtauto en aanhangwagen) omvat wel het Duitse T-rijbewijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.