Home

Nieuws

Bloemenbureau start ‘Jacht op de gouden bloem’ in Rusland

Leiden – De promotiecampagne voor chrysanten staat in 2011 in het teken van ‘De jacht op de gouden bloem’. Na Duitsland en Nederland wordt in de komende weken de consument in Rusland opgeroepen mee te doen aan de chrysantenpromotiecampagne.

In het licht van het gouden jubileum van de veredeling van jaarrond chrysanten zijn diverse activiteiten ontwikkeld door Stichting Chryson. De ‘Jacht op de gouden bloem’ wordt samen met Bloemenbureau Holland georganiseerd.

De naam van deze actie verwijst niet alleen naar het gouden jubileum, maar ook naar de Griekse naam van chrysant. De letterlijke vertaling van Chrysanthemum is goud (chrys) en bloem (anthemom). De gouden bloem staat symbool voor een lang leven en geluk.

In samenwerking met de populaire radiozender Mayak (4,9 miljoen luisteraars) wordt in Rusland een wedstrijd georganiseerd. Vijf luisteraars die de juiste antwoorden op vragen over chrysanten weten te geven, maken kans op een VIP-party met chrysanten. Hierbij zijn een aantal bekende Russen aanwezig, enkele topbloemisten en journalisten van consumentenbladen. Op deze VIP-party maken de vijf winnaars kans op een extra prijs, namelijk twee gouden ringen.

De actie wordt ondersteund door het uitdelen van folders op straat in Moskou en door de inzet van social media als Twitter en Facebook.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.