Home

Nieuws 1 reactie

Blekers natuurplan 'naïef en zonder visie'

Utrecht – De natuuraanpak van het kabinet is naïef en zonder visie, zegt ecoloog en milieukundige Jerry van Dijk, universitair docent Ecologie van natuurontwikkeling en -beheer aan de Universiteit Utrecht.

Van Dijk stelt dat Bleker zicht beperkt tot een minimale investering in natuur: ”Feitelijk verandert de staatssecretaris de hoofddoelstelling van het natuurbeleid: van het behouden van de Nederlandse natuur en biodiversiteit naar het voldoen aan de minimale EU-eisen waar Nederland juridisch nog mee weg komt. Daar spreekt toch weinig idealisme uit.”

Volgens Van Dijk trekt Bleker de stekker uit het beheer van alle natuur in Nederland. ”Hij realiseert zich daarbij niet dat die overige natuur een wezenlijke bijdrage levert aan de Natura 2000-gebieden.”

De universitair docent meent dat Nederland de minimale doelstelling van de Europese Unie niet kan realiseren.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik krijg steets meer last van plaats vervangende schaamte als ik mensen verbonden aan een universiteit uitspraken hoor doen.Maar goed ,misschien is dat in dit geval niet nodig.Ik heb wel een vraag. Wat is er mis mee als Nederland ,in een periode waarin moet worden bezuinigt,probeert te voldoen aan de EU verplichtingen???Bovendien weten we dat er ook landen zijn in de EU die opzich al moeite hebben met het Europees natuurbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.