Home

Nieuws 321 x bekeken 1 reactie

Bleker presenteert mestbeleid

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw komt dadelijk met zijn voorstel voor het nieuwe mestbeleid.

Dinsdagavond is nog een overleg geweest met LTO Nederland en de varkenshoudersvakbond NVV over het voorstel.

Bleker kondigde eerder aan dat hij het mestbeleid revolutionair wil gaan veranderen. Hierbij staat evenwichtsbemesting op nationaal niveau en op bedrijfsniveau centraal. Bleker wil dit realiseren zonder dierrechten, die volgens de huidige plannen in 2015 worden afgeschaft.

Blekers nieuwe plan is gebaseerd op drie pijlers: vermindering van fosfaataanvoer via het voerspoor, mestverwerking en mineralenkringloop. Daarnaast heeft hij aangegeven dat het een robuust systeem moet worden, dat goed te controleren en te handhaven is. Door alle samenvoegingen van controle-organisaties zullen ook minder ingewijde controleurs eenvoudig moeten kunnen zien of de regelgeving wordt nageleefd. Ook moet de mestboekhouding voor ondernemers eenvoudig zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wordt dus weer een puinhoop. Leren we dan nooit eens wat in dit achterlijke land?

Of registreer je om te kunnen reageren.