Home

Nieuws

Bleker overlegt met Ctgb over capaciteit

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) gaat in gesprek met het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) over de beschikbare capaciteit voor toelating van middelen.

Die toezegging deed Bleker tijdens een debat over gewasbeschermingsmiddelen in de Tweede Kamer.

VVD-kamerlid Janneke Snijder vroeg de staatssecretaris de capaciteit voor het beoordelen van gewasbeschermingsmiddelen voor toelating te verhogen, om te voorkomen dat er achterstand ontstaat in het toestaan van middelen. ”Innovatie is in Nederland erg belangrijk en dat moeten we uitdragen. Dat is van belang voor zowel biologische als chemische middelen. We moeten zo snel mogelijk weer een pakket van effectieve en duurzame middelen hebben”, aldus Snijder. ”Het mag niet zo zijn dat er pas in 2012 weer mogelijkheden zijn voor het toelaten van middelen.”

De politica pleit voor een tijdelijke uitbreiding van de beoordelingscapaciteit en wijst Bleker op de mogelijkheden van de internationale toelating van middelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.