Home

Nieuws

Bleker blij met effecten oproep over megastal

Den Haag - Gemeenten en provincies hebben volgens staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) goed meegewerkt aan zijn oproep om niet mee te werken aan nieuwe aanvragen voor grotere stallen zolang de maatschappelijke discussie over megastallen nog woedt.

De Tweede Kamer wilde een tijdelijke bouwstop in afwachting van de uitkomst van de dialoog over de megastallen, die eind deze maand wordt verwacht. Bleker stelde woensdag in de Kamer dat er nog wel vergunningen zijn gegeven voor de bouw van grote stallen. Maar volgens hem hebben gemeenten en provincies niet meegewerkt aan wijzigingen van bestemmingsplannen.

Volgens Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) omzeilen gemeenten de officiële procedures soms met trucjes. De bouw van een nieuwe megastal wordt dan een project waarvoor geen bestemmingsplan hoeft te worden aangepast. Zij wilde een debat over de gang van zaken, omdat volgens haar lokaal het verzet toeneemt als creatief met de regels wordt omgegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.