Home

Nieuws 2 reacties

Bij agrarisch natuurbeheer 41 procent afwikkelingskosten

Huizinge – Tegenover elke euro vergoeding die de overheid uitgeeft aan agrarisch natuurbeheer, worden 41 cent apparaatskosten gemaakt.

Dat verklaart het interprovinciaal overleg naar aanleiding van opmerkingen van de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma op de jubileumbijeenkomst van koepelorganisatie BoerenNatuur, afgelopen vrijdag in Huizinge.

Dit jaar staan tegenover 78,8 miljoen euro aan uitgaven voor agrarisch beheer 32,3 miljoen euro kosten voor instanties die de regelingen uitvoeren en controleren. Dienst Regelingen is de grootse post met 22 miljoen, gevolgd door controle-instantie VWA (4 miljoen). De natuurverenigingen staan voor 2,5 miljoen ingeboekt, de honderd gebiedscoördinatoren voor 1,5 miljoen.

Ipo-adviseur Erik Lubberink noemt de kosten ’erg hoog’. Voor ander natuurbeheer zijn de uitvoeringskosten 12 miljoen, tegenover 90 miljoen aan programmakosten.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Heb zo maar het idee dat de afwikkelaars meer per uur verdienen dan de uitvoerders. Ze doen zich ook voor als het geweten van de samenleving en ja dat rechtvaardigt een leuk salaris.

  • no-profile-image

    Het geld kan men beter besteden aan zaken die bitter hard nodig zijn. Men moet eerst is leren om aan die geldverslindende hobby een dikke streep door te zetten!

Of registreer je om te kunnen reageren.