Home

Nieuws 223 x bekeken

Bezuinigingen ruimte voor de rivier geen effect op uitvoering

Den Haag – De bezuinigingen op het project Ruimte voor de Rivier heeft geen gevolgen voor de uitvoering. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Uit de begroting van het ministerie blijkt dat het budget voor Ruimte voor de Rivier fors wordt verlaagd.

Voor 2012 is 154,6 miljoen euro begroot, dat is 10 procent minder dan vorig jaar was begroot. Ook voor de jaren daarna is met 292,0 miljoen in 2013 en 341,9 miljoen euro in 2014 fors geschaafd aan het oorspronkelijke budget voor Ruimte voor de Rivier.

”Het is een grootschalig, meerjarig project, waarbij in begrotingen wordt gewerkt met marges. Er kunnen gedurende de uitvoering tegenvallers zijn”, legt een woordvoerder van het ministerie uit. De aangekondigde begrotingen hebben daardoor geen effect op de omvang en de snelheid van het project. Via Ruimte voor de Rivier wordt extra waterberging gerealiseerd rondom rivieren, om overstromingen van dichtbevolkte gebieden tegen te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.