Home

Nieuws 1 reactie

Bezit José Janssen in handen van boerenfamilie

Lierop – De familie Van Gennip heeft de eigendommen van aspergeteelster José Janssen in handen gekregen.

De familie exploiteert diverse bedrijven in de omgeving, waaronder diverse varkensbedrijven. Koper is bedrijfsadviseur, Antoon van Gennip, maar het verder te exploiteren bedrijf zal onder leiding komen te staan van een van de familieleden van de koper. Dat heeft Van Gennip aan agd.media verteld. De eigenaar van accountantsbureau Van Gennip-Schrieks probeerde in een eerder stadium met Janssen tot een overeenstemming te komen om haar bedrijf in Someren over te nemen, maar die verkoop werd door de landsadvocaat verhinderd, aldus Van Gennip.

Via de executieveiling wist hij uiteindelijk toch het perceel te bemachtigen, inclusief de privéwoning van Janssen in Helenaveen. Van Gennip is sinds woensdagmiddag officieel eigenaar en voelt zich naar eigen zeggen ‘de koning te rijk’.

Hij betaalde 1,64 miljoen euro voor de bezittingen van Janssen. Met dat geld zal de aspergeteelster openstaande boetes moeten aflossen. Volgens Van Gennip kostte het verkrijgen van de bezittingen via de veiling hem 20.000 tot 50.000 euro extra, dan onderling overeen was gekomen.

Het bedrijf zal ingericht worden voor de aardbeienteelt, aldus Van Gennip. Maar het komende jaar zal vooral worden gebruikt om het perceel, waar voorheen asperges geteeld werden, gebruiksklaar te maken. “We moeten alleen al 80 kilometer aan warmteleidingen uit de grond halen.”

Van Gennip is van plan er een net tuinbouwbedrijf neer te zetten. “Er komen geen Roemenen in dienst.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ja, die van Gennippe................................Altijd heel integer!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.