Home

Nieuws

Bessera elegans weert zich

Lisse – Van het geslacht Bessera zijn twee soorten bekend. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse toont Cees Breed deze week een opmerkelijk exemplaar van Bessera elegans.

Het soort komt in het wild voor in Mexico, maar weert zich in de Nederlandse tuin ook voortreffelijk mits er sprake is van een goede behandeling.

De rode pijpbloemetjes staan op frêle steeltjes die deze weelde echter gemakkelijk kunnen dragen. Breed showt tevens forse colchicum, waaronder Rosy Dawn en Autumn Herald. Colchicum is een echte herfstbloeier, maar dit seizoen is het allemaal nogal vlug gegaan en zijn de, op grote Crocus lijkende bloemen, op een enkele later soort na in veel tuinen, perken en parken zo goed als uitgebloeid.

Van genoemde inzender zijn tevens enkele potten met Nerine te bewonderen, waaronder de kleine oranje Nerine sarmiensis en de meer rode Lady Kane, alsook twee potten uitbundig bloeiende oxalis namelijk de gele oxalis Ken Ashlet en de iets donkerder getinte Oxalis melanostica. René Zijerveld maakt deze week weer goede sier met enkele soorten en cultivars van Roscoea, waaronder R. purpurea Peacock Eye en de witte Galtonia candicans.

De meest voorkomende ‘Kaapse hyacint’ die in de tuin ’s winters kan verblijven mits het product goed wordt afgedekt. Tenslotte is er nog altijd de inzending Nerine van de Maatschap Verdeling Nerine. Nieuwe cultivars die qua houdbaarheid niet kapot te krijgen zijn. Enkele cultivars bloeien al sinds 5 september en staan er nog altijd goed bij!!

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.