Home

Nieuws

Bakker Barendrecht stoot inkoop Nederlands hardfruit AH af

Krabbendijke – Fruitteelt- en handelsbedrijf Vogelaar Vredehof wil de inkoop- en sorteeractiviteiten van Frutéra Crop uit Enspijk overnemen. Daarmee stoot Frutéra-eigenaar Bakker Barendrecht inkoopactiviteiten van hardfuit voor Albert Heijn af.

Voor de vaste telers van Frutéra en Vogelaar verandert er niets, stelt directeur Cees Vogelaar. ”We gaan op dezelfde voet verder.”
Frutéra vormt sinds 2007 onderdeel van Bakker Barendrecht, een dochter van Univeg en groenten- en fruitleverancier van Ahold en Albert Heijn.

Vogelaar en Frutéra hebben overeenstemming bereikt over de overname. Vogelaar Vredehof zal de genoemde activiteiten in Enspijk voortzetten. Het is geen volledige overname van Frutéra, maar het gebouw, sorteerinstellingen en vrachtwagens zijn bij de transactie inbegrepen. ”Er komt een bord van Vogelaar langs de A2 in Enspijk”, zegt directeur Cees Vogelaar. Frutéra kocht – net als Vogelaar – hardfruit in voor Albert Heijn. ”Dat liep al via ons, al denken veel mensen dat het andersom was”, stelt Vogelaar. Hij noemt strategisch heroriëntatie als reden van de overname.

Beide organisaties werkten al langer samen bij de inkoop voor Ahold. Vogelaar en Frutéra Crop hadden in 2006 beide een aandeel genomen van ongeveer een derde in Frupaks. Dat werd in 2010 alweer verkocht aan Staay Food Group. Nu neemt Vogelaar dus de activiteiten over van Frutéra en komt de inkoop van hardfruit in één hand. Bakker Barendrecht kon donderdag niet reageren. De omzet van beide handelsbedrijven is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.