Home

Nieuws 220 x bekeken

Aspergeteelster ontkent onderbetaling

Den Bosch - José Janssen, de aspergeteelster die dinsdag in Den Bosch terechtstaat voor het uitbuiten van buitenlandse werknemers, ontkent haar medewerkers te weinig te hebben betaald. ,,Ze kregen het minimumloon.’’

Janssen betaalde de mensen 45 cent per kilo gestoken asperges. Een getuige meldde dat hij maximaal aan 12 kilo per uur kwam, waarmee het minimumloon van ruim 8 euro niet wordt gehaald.

Veel van haar werknemers wachten nog steeds op niet door Janssen betaald loon.

Eerder legde de Arbeidsinspectie de verdachte boetes van in totaal 98.750 euro op. Haar aspergebedrijf kreeg die omdat er geen goede administratie van de werk- en rusttijden was en omdat er 23 buitenlanders zonder vergunning werkten.

Janssen zit sinds 15 juni weer in de gevangenis in afwachting van deze zaak waarin ze zich moet verantwoorden voor de uitbuiting van werknemers in 2009 en in 2011. Ze werd begin 2010 voor het eerst gearresteerd en zat toen een halfjaar vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.