Home

Nieuws 206 x bekeken

Amerikaans vlees met gevaarlijke E.coli verboden

Atlanta - Vanaf volgend voorjaar gaan Amerikaanse inspecteurs van de voedselveiligheidsdienst routinematig het rundvlees testen op 6 stammen van E. coli die mensen ziek kunnen maken.

Het gaat hier om 6 E.coli stammen die in staat zijn om gevaarlijke gifstoffen te produceren, de Stec's. Deze groep omvat de stammen O26, O111, O103, O121, Ø45, en O145. Er wordt al standaard getest op E. coli O157. Nu worden ook de andere 5 stammen in de test meegenomen. Vanaf volgend jaar is het illegaal om vlees met een van deze bacteriestammen te verkopen

Met de strengere inspecties wil de Amerikaanse overheid de infectiegraad van Stec terugdringen van 1 geval per 100.000 mensen. De vleesverwerkende industrie zegt dat de huidige inspecties om E. coli in het vlees op te sporen voldoende zijn en dat strengere maatregelen niet nodig zijn.

In Amerika worden elk jaar zo’n 265.000 mensen ziek van een Stec-infecties.

Of registreer je om te kunnen reageren.