Home

Nieuws

Alarmnummer dierenmishandeling vanaf oktober

Den Haag – Het alarmnummer 1-1-4 voor dieren in nood wordt nog volgende maand ingesteld. Dat staat in de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ook tekent het departement in oktober een convenant met Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over dit onderwerp.

Tussen 2011 en 2014 worden jaarlijks 125 zogenoemde ’animal cops’ opgeleid, die dierenverwaarlozing en -mishandeling moeten aanpakken. Zowel het alarmnummer als de dierenpolitie zijn een initiatief van PVV’er Dion Graus.

De animal cops worden betaald uit een budget van 300 miljoen euro, dat is bedoeld voor de versterking van de politie. In totaal krijgen de 25 regionale korpsen en de KLPD er zo’n 1.500 voltijdsbanen bij.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.