Home

Nieuws 168 x bekeken

Agrarische natuurverenigingen willen verder professionaliseren

Huizinge – Het is voor agrarische natuurverenigingen nu zaak om aan te schuiven bij de overleggen van gemeenten, provincies en regio’s over de verdeling van plattelandsgelden in het kader van het GLB. Dat is een aanbeveling die een onderzoekscommissie vrijdagmiddag presenteert aan het bestuur van koepelorganisatie BoerenNatuur, die haar tienjarig jubileum viert.

Het rapport Voorsorteren op het gemeenschappelijk landbouwbeleid 2014 stelt dat agrarische natuurverenigingen een belangrijker rol moeten krijgen bij de uitvoering van het natuur- en plattelandsbeleid. Om dat goed te kunnen doen, moeten ze verder professionaliseren.

In regio’s zijn nu overleggen gaande over invulling van het plattelandsbeleid. Gerard van Drooge, een van de opstellers van het rapport, stelt dat de ANV’s daar nu bij moeten zijn. ’Dit is een strategisch advies. Je moet er bij zijn als het geld wordt verdeeld.’

Of registreer je om te kunnen reageren.