Home

Nieuws

'Agenda topsector tuinbouw uitwerken'

Den Haag – De tuinbouw gaat de actie-agenda voor nieuw topsectorenbeleid de komende weken verder uitwerken en tegen het licht houden. Het is een vervolg op een ingediend programma van innovatie-acties dat de tuinbouw de komende jaren moet versterken via extra overheidsondersteuning.

”We weten dan over een paar maanden of het bedrijfsleven een andere prioritering wil, want de acties moeten ook betaald worden”, zegt een woordvoerder van Greenport Holland.

Het is een reactie op de bedrijfslevenbrief van minister Verhagen die dinsdag uitkwam. Greenport Holland concludeert dat Verhagen de actie-agenda van de topsector tuinbouw en uitgangsmateriaal omarmt. In juni bracht de tuinbouw de actie-agenda uit om aanspraak te maken op extra innovatiegelden van het ministerie.

In de uitvoering van het advies Tuinbouw & Uitgangsmaterialen staan zes thema’s centraal. Dit zijn ruimte & bereikbaarheid, internationalisering, duurzaamheid, kennis, onderzoek & onderwijs, Holland Branding en – met extra aandacht- gezonde en veilige voeding. Dat laatste punt is opgevoerd na de Ehec-crisis.

De sector tuinbouw en uitgangsmaterialen zal zelf ook veel investeren, zo staat in de actieagenda. Naast de huidige 80 tot 130 miljoen euro, wil de tuinbouw nog eens 115 miljoen euro extra investeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.