Home

Nieuws

AID in de fout bij verhoor van verdachte

Leeuwarden – De Algemene Inlichtingendienst is in de fout gegaan bij het onderzoek naar exportfraude. Dat oordeelt de rechtbank in Leeuwarden in de strafzaak tegen een van de verdachten, een dierenarts uit Wommels.

Volgens de rechtbank heeft de opsporingsdienst van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een fout gemaakt, door de verdachte dierenarts geen toegang te geven tot zijn advocaat. De AIOD had bij het verhoor moeten melden dat de verdachte recht had op bijstand door een advocaat. Dat is echter niet gebeurd.

De verdachte heeft daar echter geen voordeel bij, omdat hij zijn bekennende verklaring later heeft herhaald in het bijzijn van zijn advocaat en ook ter rechtszitting nog weer – terwijl daar ook zijn advocaat bij aanwezig was.

Of registreer je om te kunnen reageren.