Home

Nieuws

'95 procent ammoniakreductie met nieuwe droogtunnel'

Eindhoven – VDL Agrotech introduceert een nieuwe droogtunnel voor pluimveemest, die fijnstof met circa 70 procent en ammoniak met circa 95 procent kan reduceren.

Bedrijven die te veel fijnstof uitstoten, moeten voor 1 juli 2012 maatregelen nemen om aan de normen te voldoen. Hiervoor konden deze bedrijven vorig jaar bij het ministerie van ELI subsidie aanvragen tot maximaal 60 procent van de investering.

Volgens VDL biedt de droger voordelen op andere drogers door een gedwongen kanteling van de platen, een railsysteem dat ophopen van mest voorkomt en een compacte en flexibele besturing. Bij een testopstelling zijn weinig storingen waargenomen. ”Vaak blijft de mest plakken. Omdat onze droogtunnel een ’gedwongen kanteling’ heeft is dit risico veel kleiner” volgens een woordvoerder van VDL.

De droogtunnel wordt op de Landbouwvakbeurs in Den Bosch (12 tot en met 14 oktober) gepresenteerd. De droogtunnel is al wel leverbaar. Over de prijs van de droogtunnel wil VDL nog niets kwijt.

Of registreer je om te kunnen reageren.