Home

Nieuws

4 op 10 klanten vindt bloemkool en broccoli gelijk

Zoetermeer – Circa 4 op de 10 consumenten vindt bloemkool en broccoli uitwisselbaar. Bij hoge prijzen of kwaliteitsproblemen schakelen deze klanten over naar de andere koolsoort.

Eenzelfde aantal vindt overigens dat beide producten niet vergelijkbaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Daarmee is voor het eerst in kaart gebracht hoe verbonden beide producten zijn.

Het PT signaleert dat de consumptie van bloemkool met 4,5 kilo per huishouden groter is dan broccoli. Toch daalde de consumptie bloemkool fors. In 2009 lag dat nog op 5,3 kilo. De supermarktomzet in bloemkool lag in 2010 wel 9 procent hoger dan 2009, dus lijkt de daling het gevolg van een hogere prijs.

Klanten willen zowel bloemkool als broccoli vers en onversneden kopen. Gesneden bloemkool heeft een klein aandeel, net als diepvries. Beide producten worden niet gezien als seizoensproduct, maar gevraagd naar de seizoensassociatie is de bloemkool een herfstproduct.

Of registreer je om te kunnen reageren.