Home

Nieuws 592 x bekeken

2011 gemiddeld wespenjaar

Rijswijk - Dit jaar werd uiteindelijk een gemiddeld wespenjaar.

Hoewel er door het mooie voorjaar 20 procent meer nesten tot ontwikkeling kwamen dan vorig jaar, heeft het daaropvolgende slechte weer de insecten geen goed gedaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit waarover de website natuurbericht.nl zaterdag bericht.

Vooral de grote hoeveelheid regen draaide veel wespen de nek om. De omstandigheden om voedsel voor de larven te vinden waren ook slecht. Maar omdat door het slechte weer mensen minder vaak op een terras of in de tuin zaten, is ook minder overlast ervaren dan in een normale zomer.

De onderzoekers baseren zich onder meer op de verkoopcijfers van wespenvangers. Die lag dit jaar bijna 20 procent lager dan vorig jaar, maar wel weer 30 procent hoger dan in 2007 en 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.