Home

Nieuws

1.000 euro boete voor ongezien receptenschrijven dierenarts

Den Haag – Het veterinaire tuchtrecht heeft een dierenarts een boete op gelegd van 1.000 euro. De dierenarts schreef recepten voor diergeneesmiddelen uit zonder de dieren te onderzoeken.

De arts schreef in de periode van 1 december 2008 en 1 augustus 2009 416 recepten uit voor diergeneesmiddelen die uitsluitend op recept van een dierenarts mogen worden verstrekt. Het gaat dan bijvoorbeeld om ontwormmiddelen, die voorheen vrij verkrijgbaar waren. Sinds 1 juli 2008 geldt hiervoor een receptplicht. De middelen waren bestemd voor runderen, varkens, schapen, kippen en paarden.

Het tuchtrecht oordeelt dat de dierenarts onvoldoende moeite heeft gedaan om de dieren waarvoor de middelen bestemd waren te onderzoeken of te beoordelen. Uit onderzoek van de AID bij de diereigenaren bleek dat de dierenarts de dieren niet had bezocht of onderzocht. De middelen werden na het verstrekken van het recept door de dierenarts via een winkel aan de diereigenaren verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.