Home

Nieuws

Zantedeschia kent lange bloeiperiode

Lisse - De bloeitijd van Zantedeschia, door velen ook wel Calla genoemd, is uitermate lang. Zowel op de pot als op de vaas kan de consument er lang plezier aan beleven, met de aantekening dat de bloeitijd als potplant die van de vaas flink overtreft.

Enkele weken bloeipracht zijn voor verreweg de meeste cultivars heel normaal. Zantedeschia heeft het stempel van ‘grafbloem’ van zich afgeschud en bewijst keer op keer een product te zijn waaraan veel plezier beleefd kan worden.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse zijn deze week flink wat cultivars aanwezig in het kader van de speciale Zantedeschia keuring. Zeer diep geel is Zantedeschia ‘Pot of Gold’, die werd ingebracht door Hoogerwerf. Een forse bloem met een donkere keel. Van dezelfde inzender ook de kleinere bloem van de roze/purperen Z. ‘Bolero’ en de zeer donkere, bijna zwarte, Z. ‘Schwarzwalder’. G.

Geerlings en Zn. toont onder andere de lichtpurperen Z. ‘Suzy’, de witte Zantedeschia met purperen keel ‘Picasso’ en de witte Z. ‘Cystal Blush’. W.P. van der Geest showt een vaas met de gele Zantedeschia ‘Best Gold’ en de bronskleurige Z. ‘Tresor’. De Kapiteyn Groep ten slotte zette een flink sortiment in de keuringszaal, waaronder een aantal op pot waarvan dus kan worden veronderstelt dat deze nog wekenlang bloei tonen. De inzending omvat onder andere de rode Z. ‘Captain Murano’, een grote pot met gemengde Zantedeschia hetgeen een mooi kleurenpallet geeft en verder onder andere de gele Z. ‘Captain Aquila’ de heel donkere Z. ‘Captain Palermo’ en de gele Z. ‘Captain Safari’.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.