Home

Nieuws 241 x bekeken

Winstgroei Rabobank daalt

Utrecht – De Rabobank heeft in de eerste helft van 2011 de netto winst zien stijgen met 13 procent naar 1.854 miljoen euro. De winstgroei is hiermee gehalveerd ten opzichte van de jaarcijfers van 2010, toen de winst met 27 procent steeg. In juni 2010 realiseerde de Rabobank een winstgroei van 24,5 procent.

De winst wordt voornamelijk gebruikt voor het aanvullen van het eigen vermogen.

De Ehec-crisis heeft in de eerste helft van 2011 invloed gehad op de kredietportefeuille van de bank. ”De bank heeft zijn coöperatieve verantwoordelijkheid genomen door met een flexibele instelling hulp te bieden aan klanten die te lijden hebben gehad onder de Ehec-crisis in Duitsland,” aldus de Rabobank. De gevolgen van de Ehec-crisis voor de tuinbouw en de gevolgen van de economische crisis voor de bouw hadden hun invloed op de waardeveranderingen.

De kredietportefeuille food en agri wereldwijd daalde in de eerste helft van 2011 licht met 0,25 procent naar 80,4 miljard euro. Hiervan werd 55,8 miljard krediet verleend aan primaire boeren en tuinders, een stijging van 0,36 procent.

Het rendement op het eigen vermogen van de Rabobank kwam in de eerste helft van 2011 uit op 10,8 procent, 0,6 procentpunt hoger dan in juni 2010.

De kredietportefeuille van de Rabobank steeg als gevolg van de economische groei met 1 procent naar 441 miljard euro.

Rabobank verwacht dat het groeitempo van de economie als gevolg van de internationale schuldencrisis ook in de tweede helft van 2011 relatief laag zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.