Home

Nieuws 267 x bekeken

Winstdaling bij Premier Foods

Londen – Het grootste Britse voedingsmiddelenconcern Premier Foods, dat onder meer brood, koekwaren en sauzen verkoopt, heeft de operationele winst in de eerste jaarhelft met een derde zien inzakken naar bijna 48 miljoen euro. De omzet zakte licht naar ruim 1,1 miljard euro.

Premier Foods slaagt er wel in de hogere kosten terug te halen bij de klanten maar de vertraging waarmee dat gebeurt heeft het bedrijf toch zo’n 28 miljoen euro gekost. Bovendien besloot een grote afnemer de hogere prijzen niet te accepteren en de artikelen van Premier Foods tijdelijk uit het schap te halen. Het bedrijf spreekt verder in het halfjaarbericht van moeilijke marktomstandigheden door het consumentenklimaat en de kosten voor grondstoffen.

De problemen op de Britse consumentenmarkt spelen steeds meer voedingsbedrijven parten. Eerder al gaf vleesfabrikant Cranswick een winstwaarschuwing terwijl ook Vion Food UK in de berichten over sluitingen of inkrimpingen van haar kippenbedrijven steeds verwijst naar de moeilijke marktomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.