Home

Nieuws 834 x bekeken

Wim van Mourik kandidaat-voorzitter Cumela Nederland

Nijkerk – Het bestuur van Cumela Nederland heeft een nieuwe kandidaat-voorzitter benoemd. Het is Wim van Mourik (45), directeur-eigenaar van Van Mourik Beekbergen in Lieren bij Apeldoorn. Zijn bedrijf is actief in grondverzet, infra en cultuurtechnische werken.

Op de ledenvergadering van volgend voorjaar wordt hij voorgedragen als opvolger van de huidige voorzitter Dick Klok. In een interview in het blad Grondig noemt Van Mourik de loonwerk- en grondverzetsector ’een sector in opkomst’. ”Werken die vroeger naar grote aannemers gingen, gaan gemakkelijker naar Cumela-bedrijven, omdat opdrachtgevers weten wat we in huis hebben.”

In de agrarische sector, nog altijd erg belangrijk voor de loonwerk- en grondverzetbedrijven, ziet Van Mourik de schaalvergroting doorzetten. ”Boeren zijn veel meer ondernemers geworden en ze hebben professionele dienstverleners nodig. Daarbij zal het emotionele aspect voor samenwerking met Cumela-bedrijven ook een meer zakelijke tint krijgen.”

Cumela Nederland heeft drie secties: agrarisch loonwerk, waarin 1.400 aangesloten actief zijn; meststoffendistributie, met 400 leden en cutuurtechnische werken en grondverzet, met 1.500 lidbedrijven.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.