Home

Nieuws 215 x bekeken

WFP stuurt voedsel naar Libië

Tripoli - Het World Food Programme (WFP) van de VN stuurt 500 ton tarwebloem, pasta, plantaardige olie en tomaten naar de Libische hoofdstad Tripoli.

Volgens de organisatie gaat het voedsel naar circa 35.500 mensen die door de oorlog voedsel tekort komen. Het voedsel wordt gedistribueerd door de Libische Rode Halve Maan.

De WFP leverde vorige week 500 ton voedsel af in het noordwesten van Libië, waar volgens de organisatie voor zo’n 200.000 mensen honger dreigt. Tevens is 595 ton geleverd aan de Westelijke kustregio’s Zliten en Zuwarah. De komende weken wordt de operatie voortgezet.

De WFP stuurt tevens voor het VN-kinderfonds Unicef 500.000 liter drinkwater vanuit Malta naar Tripoli. Eerder deze week zijn reeds 23.000 flessen water van 1 liter door de WFP voor Unicef naar Libië gebracht. De WFP is bezig circa 250.000 ton benzine te kopen voor onder meer ambulances en politie-auto’s.

De WFP acht levering van landbouwbenodigdheden nog niet noodzakelijk. De voedseltekorten zijn volgens de organisatie primair het gevolg van de burgeroorlog.

Of registreer je om te kunnen reageren.