Home

Nieuws 391 x bekeken

Voordeel uit verkoop RBV-bouwkavel belast

Een particulier die heeft meegedaan aan de Regeling beëindiging veehouderijtakken (RBV) wordt in de belastingheffing betrokken.

De winst die hij behaald met de verkoop van de bouwkavel gaat normaal actief vermogensbeheer te boven. Vandaar dat er sprake is van een belastbaar resultaat uit overige werkzaamheden.

Kort samengevat is de uitspraak van het Hof in Arnhem volgende:

Er is volgens het gerechtshof sprake van rendabel maken van grond. Eiser heeft, door gebruik te maken van de Regeling beëindiging veehouderijtakken en de regeling Ruimte voor Ruimte, het slopen van varkensstallen en het in gang zetten van het verkrijgen van een bouwvergunning voor een woning op één van zijn percelen dat perceel rendabel gemaakt op een wijze die normaal actief vermogensbeheer te buiten gaat. Eiser krijgt wel gelijk voor zover verweerder heeft gemeend ook een waardestijging van de eigen woning van eiser als belastbaar resultaat bij vervreemding van het perceel – waarop de eigen woning niet is gelegen – mee te nemen. Het beroep is in zoverre gegrond.

Meer informatie: LJN: BR1987, Rechtbank Arnhem 14 juli 2011, nummer AWB 10/2527


Of registreer je om te kunnen reageren.