Home

Nieuws 458 x bekeken

Voedingscentrum lanceert online test voor duurzaam eten

Den Haag – Het Voedingscentrum heeft een online test gelanceerd waarmee de voedselafdruk gemeten kan worden.

De Voedselafdruk laat zien hoeveel hectare jij met jouw eetpatroon op de wereld in beslag neemt. Per wereldbewoner is 0,9 hectare beschikbaar. Een score hierboven laat zien dat je eetpatroon duurzamer kan.

De Voedselafdruk bestaat uit vijftien korte vragen over je eetpatroon, gevolgd door een score. Naar verwachting scoren de meeste mensen meer hectare dan er per persoon op aarde beschikbaar is. Daarom biedt de Voedselafdruk persoonlijke tips om deze score te verlagen. Een voorbeeld: je geeft in de test aan dat je regelmatig eten weggooit. De tips: shop altijd met een boodschappenlijstje, weeg aardappelen, pasta en rijst alvorens te koken af en zet je koelkast op 4 °C.

Aan het einde van de test kun je je score delen met vrienden op Facebook of Twitter. Met de link in deze post of tweet kunnen zij vervolgens ook hun Voedselafdruk berekenen. Tot nu toe is de Voedselafdruk al gedeeld met meer dan 100.000 mensen.

Het Voedingscentrum wil met de Voedselafdruk laten zien wat de invloed is van je voedselkeuze op het milieu en hierbij praktische tips bieden. De Voedselafdruk is hier in te vullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.