Home

Nieuws

Vlees en kaas toegevoegd aan Europese lijst beschermde producten

Brussel – De Europese Commissie heeft drie landbouwproducten toegevoegd aan de lijst van beschermde producten.

De producten die zijn toegevoegd aan het register beschermde oorsprongsbenaming (PDO) en de beschermde geografische aanduiding (BGA) zijn Beef Vendée en Pork d’Auvergne uit Frankrijk en de Griekse kaas ”Xigalo Siteias” zijn toegvoegd aan de lijst.

De lijst – met inmiddels meer dan 1.000 producten – is een Europese verordening die streekproducten een bescherming biedt tegen namaak.

In Nederland geldt de beschermde oorsprongbenaming voor kaas: boeren-leidse kaas met sleutels, de Kanter, Noord-Hollandse Goudse kaas en Noord-Hollandse Edammer kaas en voor aardappelen: Opperdoezer Ronde. De Westlandse druif is geregistreerd als beschermde geografische aanduiding (BGA).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.