Home

Nieuws 257 x bekeken

Vingerplant bureauplant van het jaar

Leiden - De luchtzuiverende vingerplant is de bureauplant van het Jaar 2011 geworden.

Een jury met vertegenwoordigers uit de wetenschap en praktijk boog zich namens Bloemenbureau Holland over een selectie planten om er één uit te roepen tot Bureauplant van het Jaar. De vingerplant volgt daarmee de Flamingoplant op.

De Vingerplant (Fatsia japonica) dankt zijn Nederlandse naam aan het handvormig blad met zeven tot elf ‘groene vingers’. Deskundigen, onder meer afkomstig van Fytagoras Plant Science, het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO/WUR), nomineerden drie luchtzuiverende planten: de vriesea, de graslelie (Chlorophytum) en de vingerplant (Fatsia japonica). De planten werden twee maanden getest op bureaus in het midden- en kleinbedrijf evenals op thuiswerkplekken.

Juryvoorzitter Prof. dr. Bert van Duijn (Fytagoras Plant Science): “Je hoeft geen groene vingers te hebben om deze bureauplant in leven te houden, zelfs zonder veel daglicht doet de plant het uitstekend. Daarnaast heeft de vingerplant een hoog luchtzuiverend vermogen en is er een extra psychologisch effect. Onderzoek heeft aangetoond dat iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is dankzij planten op de werkplek.”

Vanaf half augustus wordt door Bloemenbureau Holland een multimediale promotiecampagne gestart om bij bedrijven en consumenten aandacht te vragen voor de bureauplant van het Jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.