Home

Nieuws

Veva gaat actievoeren tegen Delhaize

Gent – De Vlaamse vereniging van varkenshouders (Veva) gaat morgen actievoeren bij een distributiecentrum van Delhaize in Zellik.

”Het wordt een combinatie van een harde en een ludieke actie. We laten symbolisch koppen rollen van varkenshouders die onder de huidige barre omstandigheden kapotgaan”, aldus secretaris Marianne Vandenberghe.

De aanleiding van de actie is de prijskorting die Delhaize heeft bedongen bij zijn vier leveranciers van varkensvlees. De Veva eiste dat de korting wordt teruggeschroefd en dat het bedrijf dezelfde prijs blijft betalen.

De hele Vlaamse georganiseerde boerenwereld viel vorige week over Delhaize heen toen bekend werd dat het bedrijf kortingen zou doorvoeren. Het supermarktbedrijf zegde daarop in een gesprek met de Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat toe het bespaarde geld rechtstreeks terug te sluizen naar de varkenshouderijsector. De Veva was het daarmee vanaf het begin niet eens.

Of registreer je om te kunnen reageren.