Home

Nieuws 327 x bekeken 1 reactie

Verlies uit bollenspeculatie is niet aftrekbaar

Ook in hoger beroep oordeelt de fiscale rechter dat het speculatieverlies uit bollentransacties niet aftrekbaar is van het inkomen.

Kort samengevat is de uitspraak van het Hof in Amsterdam de volgende:

Een belegger koopt participaties in fonds dat van (handels)-BV de vorderingsrechten uit termijnverkopen van bloembollen verwerft. De BV lijdt zwaar verlies op haar termijntransacties waardoor ook het fonds grote verliezen lijdt.

Voor de fondsparticipanten zijn de verliezen niet aftrekbaar als verlies uit onderneming want het fonds kan niet worden aangemerkt als medegerechtigde tot de onderneming van de BV. Er is ook geen negatief resultaat uit overige werkzaamheden nu gelet op alle feiten sprake is van een investering met een speculatief karakter. Het is een verlies in box 3.

Meer informatie: LJN: BR1610, Gerechtshof Amsterdam, nummer 08/01103

Eén reactie

  • no-profile-image

    De geschiedenis herhaalt zich. In de Gouden eeuw waren bloembollen (tulpen) ookal een speculatief product voor de echte gokkers, die investeringen in de VOC en andere handels cie te saai en te voorspelbaar vonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.